به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از این شبکه ، انتظار می رود عبدالله بن عبدالعزیز پادشاه عربستان سعودی از هیات بیعت بخواهد با برگزاری نشستی ولیعهد جدید این کشور را پس از مرگ سلطان بن عبدالعزیز ولیعهد سابق و برادر پادشاه انتخاب کند. شاهزاده نایف بن عبدالعزیز وزیر کشور عربستان بیشترین شانس را برای سمت ولیعهدی دارد و انتظار می رود تغییراتی در داخل هیات حاکمه برای پست های جدید رخ دهد.
احمد مهدی گزارشگر این شبکه در گزارشی در این زمینه افزود پس از مرگ شاهزاده سلطان ولیعهد عربستان پیش بینی هایی درباره تغییر آرایش قدرت در داخل هیات حاکمه عربستان مطرح است که مهم ترین آن انتخاب ولیعهد جدید است. انتظار می رود شاهزاده نایف وزیر کشور فعلی عربستان که در غیاب پادشاه امور کشور را اداره می کند سمت ولایتعهدی را برعهده بگیرد. شاهزاده نایف روابط قویی با نهاد دینی وهابیت در این کشور دارد و به اتخاذ روشهای محافظه کارانه معروف است. دیپلماتها می گویند وی نقش مهمی در سرکوب کردن فعالان حقوقی و اعزام نظامیان عربستان به بحرین برای سرکوب اعتراضات در این کشور و میزبانی کردن زین العابدین بن علی دیکتاتور سابق تونس دارد. مزاوی الرشید مورخ عربستانی درباره انتخاب شاهزاده نایف برای سمت ولیعهدی ابراز نگرانی و از هیات بیعت انتقاد کرد. این مورخ عربستانی تاکید کرد هیات سری بیعت از اعضای خاندان حاکم این کشور تشکیل شده است و ملت عربستان نمی تواند نظری در این امر داشته باشد. الرشید در ادامه تصریح کرد برخی از اقشار ملت عربستان درباره انتخاب ولیعهدی نایف نگرانند چرا که وی به تعاملات امنیتی خود معروف است.
فواد ابراهیم فعال سیاسی عربستانی گفت بر این باورم آمریکایی ها به صورت مستقیم برای حل و فصل درگیری داخلی در هیات حاکمه عربستان دخالت می کنند. درگیری های عمیقی میان طرفهای رقیب در هیات حاکمه برای به دست گرفتن سمتهای عالی در جریان است.
گزارشگر این شبکه تصریح کرد مشکل خاندان آل سعود با انتخاب ولیعهد جدید حل و فصل نخواهد شد بلکه این مشکلات پادشاه عربستان را هدف قرار داده است که به مرز نود سالگی می رسد و با بیماری روبروست. وی در دو سال گذشته سه بار تحت عمل جراحی قرار گرفت. دفتر پادشاهی عربستان اعلام کرد ملک عبدالله بیمارستان را ترک کرد تا روند درمان را در کاخ خود دنبال کند. آمریکا که بزرگ ترین شریک آل سعود از زمان تاسیس این حکومت به شمار می رود توجه زیادی به ثبات عربستان و جلوگیری از بروز هر گونه ناآرامی در این کشور به دلیل درگیری میان شاهزادگان برای به دست گرفتن پستهای جدید دارد. هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا روابط ریاض و واشنگتن را قوی و مستمر دانست و افزود آمریکا به همکاری با عربستان در سالهای آینده چشم دوخته است. وی شاهزاده سلطان را دوستی قوی برای آمریکا در دوران طولانی دانست. کارشناسان سیاسی تاکید می کنند بازنگری در هیات حاکمه عربستان محدود به انتخاب ولیعهد جدید نخواهد بود و انتظار می رود به دلیل تحولات منطقه سمتهای حساس زیادی تغییر کند.
منبع خبر : http://www.iribnews.ir
اللهم عجل لولیک الفرج والنصر